2009. április 12., vasárnap

A tökéletes húsvéti reggeli

Nem tudom létezik-e olyan asztal Húsvét vasárnapján, amelyen nem jelenik meg a klasszikus sonka, tojás, friss zöldséges teríték.
Íme egy kis ízelítő a Húsvét vasárnapi reggeli képekben:






A majonézes burgonya saláta az egyik olyan kiegészítő, amely szintén nem hagyható el az asztalról.
Ehhez a burgonyát (hosszúkás, keményre fövő saláta burgonya) héjában megfőzöm. A hagymát, nagyon vékony karikákra vágom, és szétrázogatom, hogy a karikák szépen mutassanak. Elkészítem az ecetes levet, amely vízből, ecetből, cukorból és sóból áll. Erre nem tudnék pontos mennyiséget írni, mert nagyon fontos a saját ízlés, van aki kicsit édesebben, van aki kicsit ecetesebben szereti, mindenképp saját döntés, hogy milyen arányban vannak benne az alkotóelemek. Ebbe a lébe beleteszem a hagymakarikákat. Mikor megfőtt a burgonya, megpucolom és még úgy melegen belekarikázom a hagyma mellé a "páclébe".
Hagyom, hogy a burgonya kihűljön a páclébe, közben elkészítem a majonézt. Hagyományos módon, tojássárgája, olaj, mustár, só, cukor, tejföl.
A páclevet leszűröm a már kihűlt burgonyáról, és ráöntöm a majonézt, óvatosan összekeverem, inkább forgatom ne nagyon törjön.
Azonnal fogyasztható, mert a páclében már összeértek az ízek, talán egy kis hűtés nem árt neki, de nem nagyon szokott elérni a hűtőig :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...