2009. április 19., vasárnap

"Zöld" spagetti


Azért van idézőjelben a "zöld", mert ez most nem a tésztára vonatkozik, mint spenótos zöld tészta, hanem a szószra.
Csak zöld színű hozzávalókból készül :)
Egy felfogás szerint az ételnek, akkor legnagyobb az élvezeti értéke, ha minél több szín van benne. Hát ez a tészta egyszínű szósszal készült, de ez semmit sem rontott rajta :)
Mint mindig ez az étel is a tészta főzési idejének megfelelő idő alatt készül el. Első lépésként felteszem a vizet forrni.
A hagymát nem túl apróra felvágom, és mehet is a forró olíva olajra. Megvárom, míg üveges lesz, majd ráteszem a feldarabolt cukkinit. Só, oregánó, fokhagyma, és hagyom egy picit megpirulni a cukkinit.
A zöld olajbogyót össze-vissza méretűre feldarabolom és ezt is mehet a többi után a serpenyőbe.
Kb. ekkorra forr fel a víz! Megsózom, öntök egy kevés olíva olajat a vízbe, majd a csomagoláson megadott időpontig főzöm a tésztát, forrástól számítva.
Vissza a szószhoz. Mire a vízbe belekerül a tészta, addigra kész a szósz, már csak egy csokor nem túl apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet dobok rá.
Mikor a tészta kész leszűröm és a szószhoz rakom, egy kicsit átforgatom és már mehet is a tányérra. Petrezselyem, vagy bazsalikom levéllel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...