2009. május 17., vasárnap

"Hamis" spárgakrémleves

Mikor leírtam azt, hogy "hamis" spárgakrémleves, rögtön az a bizonyos kék leves jutott eszembe, amit Bridget Jones készített a barátai fogadására :)
Na hát ez nem azért hamis mert kék spárgából készült, hanem azért, mert nem szép zöld, és van benne egy kis csalás :)


Készítettem, mint azt a fenti bejegyzés is igazolja :) egy spárgás pitét. Ehhez ugye meg kell főzni a spárgát, és ennek következtében ott maradt egy adag értékes spárgás főzővíz, amit vétek lett volna a csapba önteni.
Gondoltam egyet és a spárgák szárából levágtam egy-egy 3 cm-es darabot és az került a levesbe.
Burgonyát apró kockára vágom, és beledobom a lébe, a spárgadarabok mellé. Sózom, borsozom és a krumplit puhára főzöm.
Mikor a krumpli megfőtt, botmixerrel összekeverem.
A kész levesbe, egy doboz tejszínt öntök és ezzel megforralom még egyszer. Közben kóstolom és ha kell utána sózom. Egy kevés szerecsendiót reszelek bele és már kész is.
Díszítésnek egy kevés petrezselymet, sült karikára vágott krumplit és spárga véget használok.
Bár a színe nem igazán spárgás (de legalább nem kék), de az íze mindenképp az. A burgonya semlegességét teljesen elnyomja a spárga finom íze.
Finom nagyon, és mindig érdekes kísérlet a "hulladékot" (főzővíz) hasznosítani.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...