2009. május 27., szerda

Hétfői "kritikák" :)


Tegnap hosszas gondolkodás után végül is feltettem az első két egri étteremről szóló írásomat. Még mindig dolgozik bennem egy kis kétkedés, hogy egy amatőr leírhatja-e a véleményét egy étteremről, ráadásul úgy, hogy azt közszemlére is teszi.
Mint látható végül úgy döntöttem igen, miért is ne. Nem kritikát írok, hanem egy véleményt, olyan szemmel, mint a túrista, aki először jár itt és egy lehetősége van dönteni. Az írások nem ütik meg azt a színvonalat, mint amit egy komoly szakíró ír, és az én írásaimnak igazából nincs is olyan hatása. Ezek következtében nem hullanak csillagok :)
Ma a DiningGiude honlapján találtam egy érdekes cikket Az étteremkritikus etikai kódexe címmel :)
Picit sokkolt reggel mikor elolvastam a címet, abban a pillanatban, ismét feltört bennem a kétkedés. Olyan érzésem volt, mint amikor az orromra koppintanak, hogy "ejnye kislány nem szép dolog". Aztán gyorsan végigolvastam, és rögtön utána az én két cikkemet, és megnyugodtam.
Nem vétettem etikai hibát :)
Úgyhogy, hajrá jönnek a további "Hétfő"-i bejegyzések!

/kép A bűvös szakácsról/

3 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Elolvastam, amit írtál az éttermekről. Szerintem teljesen szubjektív vélemények, a betérő vendég véleménye. Ilyen mindenkinek van, miért ne írhatnád le? Ha valaki éttermet keres, szeret az ismerősei véleményére hagyatkozni, és nagyon hasznosak az ilyen leírások.

Vica írta...

Nagyon örülök hogy a véleményed leirása mellett döntöttél!!Ha valaki ezek közül majd olvassa a véleményed még talán hálás is lesz neked mert Te a vendég szemszögéböl látod a dolgokat és olyan dolgokra tudsz rávilágitani ami lehet neki(a tulajnak)nem átláthato.És nem megsértödni kell hanem talán elgondolkodni a változtatáson.Én legalábbis igy csinálnám mert én is vendéglátos vagyok.Na és persze most már tudni fogom hova érdemes bemenni és nem fognak a nézésükkel kiutálni.Nem vagyok kekeckedö vendég de nagyon feltudom huzni magam ha valamit nem ugy csinálnak ahogy kellene.Mondta is a volt osztályfönököm:"A vendéglátosnál rosszabb vendég nincs."Ha valaki szivböl szereti a szakmáját ez nagy igazság.Ugyhogy semmi félelem mert igazán nagy szükség van rád és a véleményedre!

Poly írta...

Köszönöm a bátorítást! Már ki is néztem a jövő heti "áldozatomat" :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...