2009. május 22., péntek

Kelkáposztás spagetti


Tegnap anyu kelkáposzta főzeléket csinált és mint mindig a külső sötétzöld leveleket félretette nekem. Ezekből a szép zöld levelekből jöjjön, most ismét egy pillanatok alatt elkészíthető tésztaétel :)
A tészta vizét felteszem főzni, közben elkészítem a szószt.
A kelkáposzta leveleket megmosom, és csíkokra vágom. A fokhagymát vékony szeletekre vágom, és olíva olajon megfuttatom, erre dobom rá a kelkáposzta leveleit és fűszerezem, sóval, borssal. Várom míg egy picit puhul, aztán levéve a tűzről ráöntöm a tejszínt. Visszateszem lassú tűzre és puhára párolom a tejszínben a kelkáposztát.
Mikor a tészta megfőtt tányérra szedem és ráhalmozom a tejszínes kelkáposztát.
A tetejéről természetesen nem maradhat el a parmezán.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...