2009. január 18., vasárnap

Ananászos csirke


Az egyik kedvencem. Ízletes, gyorsan elkészíthető :)
A csirkemellet kockára vágom. Forró serpenyőbe olíva olajat öntök és beledobom a csirkemellet. Sózom, óvatosan, mert a végén még megy rá szójaszósz és az sós, nagy lángon sütöm pár percig. Sokszor hallottam már, hogy levet enged a csirke. Igen valóban a "bolti" csirke tud ilyet csinálni, pláne, ha alacsony hőfokon akarjuk elkészíteni. Tanyasi csirkével általában nincs ennyi gond, de szerintem a lényeg a hőfok. Kezdésnek mindig a legmagasabb fokozaton süssük.
Miután a csirke megfehéredett reszelek hozzá egy gerezd fokhagymát, és azonnal beledobom az ananászt, nehogy a fokhagyma megégjen. Alacsonyabbra veszem a gázt. Chillit és petrezselymet szórók rá. Mikor majdnem kész két-három evőkanál szójaszószt öntök rá, megvárom míg lesül és szép piros lesz.
Natúr rizzsel tálalom.

/1 egész filézett csirkemell, 1 doboz darabolt ananász, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, chilli, olíva olaj, szójaszósz, só.
1 bögre rizs, 1,3 bögre víz, só/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...