2009. január 24., szombat

Vaníliakrém mangó kompóttal


Nagyon finom desszert, egy picit ugyan munkásabb, mint egy piskóta tekercs, de megéri.
A vanília krémhez kikaparom egy vanília rúd belsejét, vagy egyszerűen jó minőségű vanília kivonatot használok hozzá.
Ma a a vanília kivonatos variációt készítettem ezért nem lehet látni a krémben az apró magocskákat.
A tejszínt és a tejet felforralom a vanília kivonattal és egy evőkanál cukorral.
A tojássárgáját habosra keverem a cukorral. Mikor a tej felforrt, leveszem a tűzről és kb. 10 percig hűtöm.
Mikor kissé meghűlt, akkor az egészet a tojásos keverékre öntöm és alaposan elkeverem. Visszaöntöm az edénybe és ismét felteszem főzni. Folyamatos keverés mellett krémet főzök belőle. Üvegtálba téve hagyom teljesen kihűlni.
Tetszőleges gyümölcsből, két evőkanál cukorral kompótot főzök, én ma mangóból készítettem.
Ezt is hagyom kihűlni.
Veszem a poharat, egy réteg kompótra rákanalazok vanília krémet, és még egy órára hűtőbe teszem.
Tálaláskor, kakaóporral, vagy csokoládé reszelékkel díszítem.

/2 dl tejszín, 1 dl tej, 4 tojássárgája, 5 ek cukor, vanília kivonat
25 dkg mangó, 2 ek cukor/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...