2009. január 30., péntek

Töltött paprikaGyermekkorom nagy rejtélye volt a "TV" paprika, nagy szemekkel csodálkoztam rá a piacon, és soha nem mertem megkérdezni, nehogy butának nézzenek, hogy mi köze van a paprikának a tévéhez? :)
Ma már tudom, hogy semmi köze az híradástechnikához :) És ma már azt is tudom, hogy a paprika, vajaskenyér, szalámi társításokon kívül milyen egyéb ételeket lehet készíteni TV PAPRIKÁBÓL :)
A Tölteni Való paprika szárát, magját kivesszem és alaposan megmosom.
A rizst félkeményre főzöm, és hagyom kihűlni. Egy nagyobb fej hagymát kevés olajon megfuttatok. A darált húst összekeverem a rizzsel, a hagymával, a tojással és fűszerezem, só, bors, majoranna, petrezselyem. Jól összedolgozom, és a paprikákat megtöltöm vele, ami megmarad abból gombócokat formázok.
Paradicsomszószt sózom, borsozom, zellert és cukrot adok hozzá, majd beleteszem a már megtöltött paprikákat, gombócokat. Addig főzöm, míg a töltelék meg nem puhul.
Én csak magában szoktam enni, de "hivatalosan" egyszerű főtt burgonyával tálaljuk.

/50 dkg darált hús, 5 db tv paprika, 1 bögre rizs, 5 dl paradicsomszósz, 2 nagy tojás, 1 nagy fej hagyma, olaj, só, bors, petrezselyem, zellerszár, cukor/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...