2009. január 17., szombat

Egy kis vidámság...

Gyönyörű mangókat kaptam valamelyik nap, és most hétvége van, ki lehet rúgni egy kicsit a hámból :)
Erre egy nagyon alkalmas dolog a pezsgő mangó sorbettel!!!!

2 dl vízből és 3 kanál cukorból szirupot főzök, majd hagyom teljesen kihűlni. Mikor a szirup kihűlt, az érett mangót, összevágva turmixgépbe teszem és a sziruppal, meg egy citrom reszelt héjával együtt selymesre turmixolom. Ezután még át lehet passzírozni, hogy még simább legyen, de nem fontos, mert ha egy picit érezni benne a gyümölcsdarabkákat sokkal finomabb.
Sajnos nekem nincs fagylaltgépem, ezért a bonyolultabb módon készül. Egy műanyag edénybe rakom, fedővel és be a fagyasztóba. Egészen addig amíg teljesen meg nem fagy, félóránként, de lehet sűrűbben is, alaposan megkeverem.
Estére kész a sorbet, és már csak a behűtött pezsgő kell hozzá. Egy pezsgős pohárba teszek egy gombóc sorbetet és ráöntöm a pezsgőt :)

Fenséges!!!!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...