2009. január 1., csütörtök

Lencseleves

Az új év első napján, bár ezen már sokszor tűnődtem, hogy miért hívják első napnak, mikor legtöbben "másnapot" tartanak.
Szóval így, az újév első másnapján napján, jól esik egy jó forró, sűrű leves a megkínzott gyomornak :)


A lencsét alaposan megmosom, és felteszem főzni, egy szál kockára vágott sárgarépával és fehérrépával, kerül bele pár karika füstölt kolbász is, azért csak pár karika, hogy ne vigye el az ízét. Babérlevél, só, bors - fedő.
Amikor a lencse puhára főtt, világos rántást (tudom nem túl korszerű művelet, de nem mindent kell modernizálni, ha egyszer már bevált) készítek, piros paprikát teszek bele, forró víz, és berántom a levest. Forr egyet és kész.

Tálaláshoz kinek-kinek egy kiskanál tejföl és/vagy ecet.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...