2009. március 21., szombat

Palacsinta


Ha már szombat és vendégek is vannak, akkor álljon itt egy nagyon gyors és finom édesség, amit szerintem nincs ember aki ne szeretné. Ez a palacsinta.
A tojásokat a cukorral, kevés sóval kikeverem, majd felváltva teszem hozzá a lisztet és a tejet. A csomómentesre kevert tésztát, ha szükséges egy kevés szódavízzel hígítom.
A palacsinta sütőt felhevítem, egy kevés olajjal megkenem (célszerű szilikon ecsettel csinálni), egy szedőkanálnyi adagot beleöntök a serpenyőbe és mindkét oldalát megsütöm. Hősiesen bevallom, hogy nem szoktam dobálni a palacsintát, mert kényelmesebb, gyorsabb lapáttal megfordítani.
A töltelék bármi lehet, ha picit kevesebb cukrot teszek a tésztába, még sós töltelék is kerülhet bele.
A ma új "food-stylist"-ot alkalmaztam :) tesóm készítette elő a palacsintát a fotózásra. Őszibarack lekvárral töltötte, csokoládé szósszal, porcukorral és kandírozott gyümölccsel díszítette. Szép lett!

/30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 1 db tojássárgája, 2 dkg cukor, kevés olaj a sütéshez/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...