2009. március 31., kedd

Csirke variáció


Valamelyik nap megcsináltam a csirke egyik felét, ma került sor a másik felére.
Lehet ez az étel sokaknak nem lesz a kedvence pedig tényleg nagyon finom. A répa az, ami esetleg sokakat elrettent, de érdemes kipróbálni.
A csirkét apró kockákra vágom, sóval, borssal, olíva olajjal összekeverem, és 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütöm.
Közben a sárgarépát megpucolom és a hámozó segítségével vékony csíkokra szeletelem. A serpenyőbe olíva olajat hevítek, apróra vágott fokhagymát és chilli pelyhet egy picit megfuttatok rajta. Ekkor jönnek a fűszerek: só, bors, bazsalikom, szójaszósz, méz, gyömbér, citromlé.
Ebbe a mártásba beleteszem a sárgarépa csíkokat. Pár percig főzöm, majd hozzáteszem a kész csirkét, átforgatom.
A répa akkor finom, ha még roppanós. Én csak úgy magában ettem, de biztosra veszem, hogy krumplipürével is nagyon finom lehet.

/1 db csirkemell, 3 db sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, chilli pehely, só, bors, méz, 1/2 citrom leve, bazsalikom, gyömbér, szójaszósz, olíva olaj/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...