2009. március 25., szerda

Mi lesz a méhekkel?


Szörnyű dolgot olvastam Fűszeres Eszter blogjában a méhekről!
Azt, hogy rengeteg állat hal ki naponta, azt sajnos mindenki tudja, és igazából nem tudom mit is lehetne ellene tenni ellene. Bár biztos sok mindent!
Például itt a szelektív szemét gyűjtés, ami remek ötlet, de hiába gyűjtöm és ha senki más nem. És hiába gyűjtöm, ha nem tudom szelektíven lerakni sehol?!
Akkor ott van a légszennyezés, ami ellen csak azzal tudok tenni, hogy kevesebbet használom a kocsit! Talán ez menni fog, mert egészséges és költség kímélő!
A telefon? Sugárzás? Oké kevesebbet telefonálok, de az internetről nem szeretnék lemondani, mert akkor például nem tudom meg, hogy segíteni kell a méheknek!
Vegyük tovább! Bevásárlás! És itt megint jön a szemét. Már ebben is alakulok. Bevásárló listát írok, és próbálok nem elcsábulni olyan dolgokra, amelyek valószínű a kukában végzik, mert nem tudok annyit megenni. Ja és a legfontosabb, mindig van nálam textil szatyor!!! Ne kelljen elfogadni (még termékdíjjal növelten sem) a nylon zacskót!!!


Na, de térjünk vissza a méhekre!
Nem szeretnék sokat írni, mert Eszter remek cikket hozott össze róla, és nem szeretném ismételni. Innen elérhető a cikk és tényleg jó lenne, ha mindenki elolvasná!
Fűszer és Lélek: Kipusztulnak a méhek?
És, hogy én vagy ti mivel tudtok hozzájárulni ahhoz, hogy méhek ne pusztuljanak tovább?
Talán azzal, hogy felhívjuk sok-sok mindenkinek a figyelmét erre! És próbáljuk a saját kis környezetünket úgy alakítani, hogy az méhecske barát legyen :) Hogy ez miért fontos? Mert mi se maradunk sokáig életbe, ha a méhecske nem végzi a munkáját!
Nálam a kertben van barack-, szilva-, cseresznye-, diófa. Van eper, málna, és ha minden igaz lesz sok-sok virág! Nem utolsó sorban a négy gyönyörű orgona fa! Ilyen egyszerű dolgokkal, bárki hozzá tud járulni egy kicsit ahhoz, hogy minél több méhecske maradjon életben!!!!
A Häagen-Dazs egy szép honlapot is csinált, amivel felhívja a figyelmet a méhekre, és megmentésük érdekében, érdemes olvasgatni.
Ott találtam meg azokat a növényeket, amelyeket kifejezetten szeretnek, és szerencsére a legtöbb megtalálható nálam! Még egy kevés levendula, rozmaring, ... stb., ugyan hiányzik, de már rajta vagyok a témán!
Az hiszem halkan ugyan, de kijelenthetem, hogy a kertem "méhecske-barát" kertnek nevezhető!
Segítsen mindenki! Ha csak annyit, hogy ültet egy levendula bokrot a kertbe, erkélyre, balkonládába, ablakba, már az is nagy dolog, nem utolsó sorban nekünk is jót tesz, nemcsak nekik!!! (szép, illatos és a levendulától nem jön be a szúnyog)

2 megjegyzés:

Fűszeres Eszter írta...

Köszönöm, hogy írtál róla!
Szerintem az a legfontosabb, hogy mindenki tegye megy a legtöbbet, amit tehet.
Sokan azt mondják, hogy de ők nem tehetnek semmit, pedig ez nem igaz!

Ani írta...

Ez most nagyon csúnyán fog hangzani, de én az emberek számát is lecsökkenteném drasztikusan. Nem lett volna szabad hagyni, hogy így elnépesedjünk. Az állatok nagy része miattunk hal ki, mert az emberek elmennek az állatok területére lakni az állatokat meg kinyírják azzal, hogy "jajj a kertembe jött a medve, meg rátámadt a puma a gyerekemre"! Nem az állatok jönnek a mi területünkre, hanem fordítva! Az emberi mohóság határtalan! Meg vannak róla győződve, hogy ők a világ urai. Pedig már régen elindult a lavina, azzal hogy állatok ezrei halnak ki naponta, ez egyszer visszaüt majd az emberiségre is, de nagyon keményen. Nem azzal van a baj, ha levágsz egy csirkét, mert meg akarod enni, hanem amikor már mértéktelenül és feleslegesen gyilkolsz le olyanokat akiket nem kéne.
Bocsánat, hogy ilyeneket írok, de engem mélységesen felháborít az is, ha csak egy legyet nyírnak ki, nemhogy egy egész állatfaj kihal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...