2009. március 24., kedd

Piac


Reggel az egyik kis kedvenc igen korán felébresztett és már nem tudtam vissza aludni. Eszembe jutott, hogy sétálok egyet, mert egyébként is mennem kell majd a piacra, akkor meg uccu neki el is indulok.
Jó döntés volt, mert jól esett a séta, és nagyon szép árut találtam. Bár nem tudom ezen miért csodálkozom, mert Ildikónál mindig szép az áru.
Sokszor irigykedem, mert látom a tévében, hogy itt meg ott (nagy európai városokra gondolok) milyen szép a piac, és milyen mennyiségű és minőségű árut lehet kapni.
Aztán rá kell jönnöm, hogy nem kell nekem ahhoz kimenni Londonba, vagy Bécsbe, mert ide "házhoz" jön az a sok szépség. Bármi, amit kigondol a kedves vevő, vagy kettőnél többször kereste valaki az tuti, hogy napokon belül megjelenik a pulton.
Azt hiszem banán levelet még nem láttam, de szerintem csak meg kéne említeni és máris beszereznék.
Ja és ha az nem lenne elég, hogy szép, meg jó, meg különleges, akkor még ott a sok bio zöldség meg gyümölcs.
Tényleg minden van. A klasszikusokra mint a padlizsán, a cukkini, a tök, leveszöldség, .. stb. nem nagyon térek ki. De mindenképp meg kell említeni, a többféle paradicsomot, fordosat, fürtöset, koktélt, sima gömbölyűt, hosszúkást, a bio-t, ... stb. A többféle paprikát, és a fejes, jég, madár, galambbegy és egyéb salátákat. Nem is beszélve arról, hogy bármikor kapok (szezonon kívül) epret, őszibarackot, dinnyét, áfonyát, málnát. Mindent, illetve bármit :)

És, mindehhez jön az, hogy kik állnak a pult másik oldalán. Jó ide jönni. Kedves mindenki, jókedvűen telik a vásárlás. Ildikóval (képen) elbeszélgetünk az árúról, főzésről, a napi dolgokról szóval mindenről, ami szóba jöhet két kedves ismerős között, ha találkoznak.
Lassan itt a húsvét és már el kell gondolkoznom azon, milyen különlegességet szeretnék, hogy legyen idő beszerezni.

2 megjegyzés:

nana írta...

lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de hol található ez a gyöngyszem?

Poly írta...

Eger, nagy-piac, kórházi bejárat! onnan már nem lehet eltéveszteni!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...