2009. március 2., hétfő

Brokkolis tészta



Az egyik kedvenc zöldségem a brokkoli, és mint már ez kiderült a másik kedvenc ételem a tészta, na, de mikor ez a kettő egy tálon, egy ételben van, az maga a tökéletesség.
A brokkolit rózsáira szedem és lobogó forró vízbe teszem. Zöld színű zöldségeknél fontos szabály, hogy főzéskor mindig lobogó forró vízbe tegyük, hogy megtartsa a színét. Apránként teszem a vízbe a brokkolit, mert, ha egyszerre belerakom mindet, akkor nagyon lehűl a víz és lassabban készül el. Mikor újra felforr, onnantól számítva, 3-4 perc alatt kész a brokkoli. Ha kész kiszedem egy szűrőbe, hideg víz alá tartom, hogy ne főjön tovább, és így még jobban "konzerválom" a színét.
Megfőzöm a tésztát is, "al dente".
Forró wokba, olíva olajat rakok és mikor felmelegedett, beledobom a brokkolit. Nagyon gyorsan kell dolgozni, hogy a már megtartott színt ne veszítse el :)
Felöntöm tejszínnel és beletörök két-három gerezd fokhagymát. Gyorsan átkeverem, de nem fakanállal, hanem rázom, hogy ne törjön a brokkoli. Mehet bele egy jó nagy adag petrezselyem, és egy kevés oregánó.
Gyorsan beleteszem a tésztát és ezzel is átforgatom. Pillanatok alatt kész.
Tányérra teszem és díszítem egy pár pici brokkoli rózsával. Amit korábban félre tettem.

/1/2 kg brokkoli, 25 dkg tészta, 3 dl tejszín, 3-4 gerezd fokhagyma, petrezselyem, oregánó, só, olíva olaj/

2 megjegyzés:

Főz és fecseg írta...

Kedves Poly a tészta nagyon jól néz ki!Küldtem neked két barátság tümdért!:)
Éva

Névtelen írta...

már tudom mivel avatom fel a wokomat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...