2008. december 14., vasárnap

Cseresznyés pudding

Mikor vasárnap délután van és azonnal enned kell valami édességet, de nem csokit vagy cukrot, hanem süteményt, süteményt, süteményt ...

Akkor itt egy tuti recept:
50 g liszt
1 mk sütőporos
50 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
450 g cseresznye (évszaktól függően nyers vagy befőtt)
5 cl brandy
2 tojás
3 dl tej
75 g vaj

A kimagozott cseresznyére öntsd rá a brandy-t és amíg a tészta elkészül tedd félre, hogy magába szívja a tutit :)
A lisztet, a sütőport, a cukrokat összekevered, és hozzá adod a tejet és a két tojás sárgáját, és szép simára kevered. Én kis habverővel szoktam keverni, mert így könnyebben elkeverednek az alapanyagok. Mikor ez kész, és tényleg csomómentesre sikerült keverni a tésztát (bár úgy néz ki mintha folyadék lenne), akkor a vaj felét, felolvasztva keverd hozzá és 30 percig hagyd pihenni.
30 perc után keverd hozzá a tojás felvert habját, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, majd add hozzá a leszűrt cseresznyét.
Öntsd kivajazott tűzálló tálba, és 220 C-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd csökkentsd a sütő hőmérsékletét 180 C-ra és még 20 percig süsd, amíg szép aranybarna nem lesz.
Én egy kevés áfonya, vagy erdei gyümölcs szószt szoktam mellé tenni, de nélküle is finom.


Remélem ízleni fog az egyik kedvenc vasárnap délutáni "valami-édeset-kell-ennem" sütim.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...