2008. december 18., csütörtök

Czifray 2.

Bacon-ös kelkáposzta habart tojással

Habart tojás:
1 tojás
2 kk vaj

petrezselyem

Kelkáposzta:
1 kis fej kelkáposzta negyede
5 dkg bacon
1 gerezd fokhagyma
2 kk vaj
só, bazsalikom, petrezselyem

A kelkáposztát és a bacon-t csíkokra vágom. A vajat, wokban felhevítem. Beledobom, egyszerre a bacon-t, apróra vágott fokhagymát és a bazsalikomot. Pár percig pirítom, de vigyázni kell, nehogy a fokhagyma megégjen. Ezután rárakom a kelkáposztát, sózom, és picit hagyom megpirulni, és az utolsó fél percben rakom rá a frissen vágott petrezselymet.

A vajat és a tojást egy kis lábasba teszem, és folyamatosan keverem, amíg el nem készül. Akkor van kész, mikor krémes állagú a tojás, és még nem esik „darabokra”. Vigyázni kell egy kicsit, mert közvetlen tűz felett gyorsabban megsül a tojás, mint vízgőz felett. Egy gond van ezzel az elkészítési móddal, hogy pontosan kell eltalálni, azt pillanatot, mikor leveszem a tűzről és deszkára téve, már csak a lábas hőjét használom fel a befejezéshez. Pont azért választottam ezt a módot, mert ez a gyorsabb, és itthon könnyebb elkészíteni, mint a kicsit körülményesebb vízgőzös változatot.
Mikor kész, belekavarok még egy egészen pici vajat, illetve sót és petrezselymet.
Tálalva úgy szép, ha külön-külön rakom a tányérra, de igazán úgy finom, ha a tojást ráteszem a kelkáposztára és összekeverem, így viszont nem igazán fotogén az étel J

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...