2008. december 24., szerda

Tejszínes tojás


Ha van több időm reggel, mint megkenni egy szelet kenyeret vajjal és rádobni valami felvágottat, akkor biztos, hogy az egyik kedvencemet készítem, a tejszínes tojást.
Szuflés tálkát kivajazok. Az aljára öntök egy kis tejszínt, sózom borsozom, majd ráütök egy tojást, amit szintén sózok borsozok. A tetejére szintén egy kis tejszín megy, hogy ellepje a tojást, megszóröm egy kis reszelt sajttal. A sajt lehet tetszés szerinti, de én legjobban a parmezánt szeretem rajta.
A szufés tálkát beleállítom egy fazékba, vizet öntök mellé, annyit hogy a tálka háromnegyedéig érjen. Fedőt teszek rá és lassú tűzön 8-10 percig főzöm. Az idő attól függ, hogy milyen lágyra szeretném a tojást.
Egy kis sonkát pirítok hozzá, amit összekeverek egy kevés ruccolával, a saláta öntete egyszerű: só, bors, oliva olaj, balzsamecet.
Tányérra teszem az egészet, a tálkát a tojással, mellé a saláta és egy szelet pirítós. Karácsonykor, mint ma is, a pirítós helyett a reggel sült kalács sokkal hangulatosabb mellé.

Biztos jól sikerül a nap, ha egy ilyen reggelivel kezd az ember!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...