2008. december 16., kedd

Karácsony 9

Már csak 9 nap!
Ma nekiláttam megfőzni kicsiben azt, ami majd Szent Este az asztalra kerül.
Egyedül a pulyka nem lesz próbafőzve, mert kicsit nagy és költséges mulatság lenne, de minden egyéb kivitelezhető "zóna" adagban.

Az első a Bacon-os gesztenyés kelbimbó:
A bacon-os kelbimbó egy, az angol-szász karácsonyi vacsorák elengedhetetlen kelléke, ezért választottam, mint lehetséges köret a pulykához.

A kelbimbót megtisztítom és az alját kereszt alakban bemetszem, hogy jobban átfőljön. Lobogó forró vízbe dobom, és újra forrástól számított 5 percig főzöm. Fontos, hogy lobogó forró vízbe tegyük a kelbimbót, mert akkor megmarad a szép zöld színe.
A bacont tetszés szerint csíkra vagy kockára vágom, és olíva olajon, sütöm egy kicsit.
A leszűrt kelbimbót rádobom a baconre, és hozzárakom a főtt gesztenyét, majd egy kávéskanál vajat. Fedő alatt még pár percig pirítom, aztán tálalom.

Egy csirkemell filét csíkokra vágok és forró olíva olajon pirítom. Közben sózom, borsozom, két levél bazsalikomot rátépkedek és egy gerezd fokhagymát török rá. Mikor szép piros a csirke akkor van kész.

A csirke nem lesz benne a karácsonyi menüben, csak azért csináltam, mert úgy érzetem kell valami husi a kelbimbó mellé és ez volt itthon :)
A pulyka még jobb lesz hozzá, de így csirkével is nagyon finom.

A Bacon-os gesztenyés kelbimbó átment a "vizsgán", így ott lesz a karácsonyi asztalon.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...