2008. december 15., hétfő

Karácsony 10

Még 10 nap és itt a karácsony!
Nem tudom, hogy másnál ilyenkor mi a helyzet, de nálam már indul a szervezés.
Kis csúsztatással mondanám szervezésnek azt a pánikot, ami rámtör egy héttel karácsony előtt :)
Mit süssek? Mi legyen Szent Este, és Karácsony két napján a menü? Mindenkinek megvettük-e már az ajándékot? Mikor vesszük meg a fenyőfát? Hol vannak a lakás és karácsonyfa díszek? És végeláthatatlan a sora még azoknak a kérdéseknek, amik ilyenkor az eszembe jutnak.
Mégis talán a legbonyolultabb a menü kiválasztása!
Legyen hal? Vagy pulyka? Vagy csirke? Vagy mi?
Számomra minden egyes karácsony kihívás. Mindig legyen valami új, valami érdekes. Tudom van egy olyan felfogás is, hogy a karácsony a hagyományokra épül és mindig ugyanazt kellene enni, mert szabályok vannak :)
A hagyományokat én is szeretem, mindig sütök bejglit, mézes kalácsot. Mindig van pulyka is, másnap ebédre, csinálunk hideg ételeket is, nehogy legyen olyan pillanata az ünnepnek, hogy esetleg valaki éhezzen :)
A Szent Este már évek óta az "én" estém. Mindig mást, mindig valami izgalmasat próbálok az asztalra varázsolni.
Idén az angol-szász gasztronómia ellen indítok kutató támadást, és ebből veszem az ötleteket. Sokan állítják, hogy nincs igazi angol-szász gasztronómia, szerintem van, ha más nem jellegében, szokásában, de van és ezt megpróbálom egy vacsora keretében megmutatni. A hitetlenkedőket várom egy érdekes utazásra az angol-szász gasztonómiában!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...