2008. december 18., csütörtök

Francia almatorta


300 g lisztet, 1 ek porcukrot, 1 csipet sót, 200 fagyos vajat és 1 tojást gyorsan omlós tésztává gyúrok. Az omlós tészta nagyon érzékeny a melegre, ezért kb. 30 percre letakarva a hűtőbe teszem. 2 db nagyobb almát alaposan megmosok és magház nélkül szeletekre vágok.
Kivajazott gyümölcstorta formába nyomkodom a tésztát. Lehet nyújtani is a tésztát, de kézzel élvezetesebb :) Nekem elég kicsi a tortaformám, ezért másnapra is jut a tésztából.
A tésztát megszurkálom villával. A tetejére rakom az almaszeleteket, tetőcserép szerűen, a lényeg, hogy szép mintája legyen. Megszórom barna cukorral és 220 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm.
Bármilyen gyümölccsel készíthető: körte, szilva, barack.
Tálaláskor meghintem porcukorral, vagy még mikor forró, akkor langyos baracklekvárral megkenem.
Érdemes kipróbálni, gyors és egyszerű!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...