Még 7 nap!
Ma mindent bepótoltam, amit tegnap elmulasztottam.
Ismét sikerült valami finomat alkotni, ami majd a karácsonyi asztal fényét emeli. Természetesen eredeti angol recept alapján.
Szegfűszeges malacsült
1,5 l vízbe teszek egy kis fej hagymát, 3 babérlevelet, 10 szem szegfűszeget, 10 szem borsot és 4 ek barna cukrot. Ebbe a páclébe megfőzöm a kb. 1 kg bőrös malackarajt, a víz lehet több, mint 1,5 liter, a lényeg, hogy ellepje a húst.
Míg a malac fő, 4 ek barna cukorból és 4 ek édes fehér borból szirupot készítek.
Mikor kész a malac (ezt legkönnyebben egy húshőmérővel lehet megállapítani), akkor beleteszem egy tepsibe és a malac bórét éles késsel rombusz alakba bevagdosom. Minden egyes rombuszba egy szegfűszeget tűzök. Alaposan meglocsolom a már elkészített sziruppal, és 220 C-ra előmelegített sütőben sütöm. Időközben meglocsolom a tepsibe lévő pecsenyelével. Nagyjából 25-30 perc alatt van kész, de azt hiszem pontosabb meghatározás az, hogy akkor van kész mikor a malac bőre mosolygósan pirosra sült.
Húúú ... ez valami elmondhatatlan!!! Nem hiányozhat a karácsonyi asztalról!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése