2008. december 14., vasárnap

Tojásos nokedli

Ez az egyik kedvenc kajám, bár tisztában vagyok vele, hogy nem kapnék engedélyt egyik mai fitnessz gurutól sem a fogyasztására, a benne lévő szénhidrát mennyiség miatt, de hát kit érdekel a szénhidrát, mikor ilyen finom valami.
Nem sok minden kell hozzá, csak 1 kg rétesliszt, 5 tojás, só és annyi víz, hogy összekeverve félkemény nokedli tésztát kapjunk.
Mikor a víz lobogva forr, egy vágódeszkára teszünk egy adag tésztát és késsel egyenesen a vízbe szaggatjuk. Megvárjuk, míg a víz újból felforr és akkor szűrőkanállal egy tűzálló tálba szedjük. Mindenképp egy kevés növényi olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.

Egy serpenyőbe, olajat hevítünk és ráütünk személyenként két tojást. Mindenképp adagonként kell elkészíteni. Beleteszünk a tojásba egy adagnyi még forró nokedlit, pici sót és összekeverjük. Ahhoz, hogy finom és krémes legyen, a nokedlinek mindenképp forrónak kell lenni és a tojást nem szabad szárazra sütni.

Ha szépen szeretnénk tálalni, akkor egy szuflés formát kiolajozunk, szorosan beletömjük a tojásos nokedlit és ráborítjuk a tányérra, megszórjuk friss petrezselyemmel és kész, lehet enni.

A tojásos nokedlit mindig anyu csinálja, mert nekem nincs türelmem kézzel kiszaggatni a tésztát. És sajnos a tojásos nokedli csak akkor jó, ha kézzel van szaggatva.

Érdemes kipróbálni bár, annak aki először szaggat nokedlit, annak kicsit izgi lesz.
Emlékszem az én első próbálkozásomra ... :) Ma már biztosan tudom, hogy anyu finomabban csinálja :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...