2008. december 5., péntek

Decemberben találkozunk Lacinál ...


Ezek a szavak még januárban hangzottak el, mikor bezárt a sátor a Senator Ház (www.senatorhaz.hu) előtt.
Az, hogy egész évben ezt várja az ember kicsit túlzásnak hangzik, és mégis, mikor kinyit a sátor szinte kivétel nélkül mindenki szájából elhangzik az "erre vártam egész évben!" mondat.
Novemberben immár ötödik éve érkezik a meghívó, "NYITUNK", karácsonyi puncs, forralt bor, sült gesztenye, sült burgonya mondanom sem kell többet ...
És mi, mint minden évben, november utolsó csütörtökén megjelenünk.
És, hogy miért olyan "nagy szám"? Mert az egész éves hajtás után végre ott a sátor, ahol mindig van valaki, egy kedves ismerős, akit már régen láttál, vagy tegnap ugyan, de itt mégis más, születnek új kapcsolatok, ismeretségek, esetleg szerelmek.
Van egy pont a városban, ahol mindenki szóba áll mindenkivel, és bár van akit csak látásból, esetleg pont innen a sátorból ismerünk, de valahogy hozzá kell szólni, mert itt ez kötelező:)! Mint ahogyan egy családban, hazaérnek a családtagok és megbeszélik kivel mi történt, jókat nevetnek.
A hangulat viszi magával a társaságot, és a végén azt vesszük észre, hogy a több kis társaság egy nagy egésszé válik és együtt beszélgetünk ismerősök, ismeretlenek. A csevegésbe beleszól és nevet az is aki csak beszaladt egy puncsra, és már megy is, vagy csak egy csomag sült gesztenyét visz, hogy melegítse a kezét a hidegben...
Ja és, hogy mindezt kinek köszönhetjük?? Hát Lacinak!!
Ő a lelke az egésznek, nélküle üres a sátor. Mindenkihez van egy kedves szava és a picit fanyar humora sok embernek csalt már mosolyt az arcára.
És, hogy mi a konklúzió, csak annyi, hogy minden "Decemberben találkozunk Lacinál..."

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...