2008. december 23., kedd

Moscauer

10 dkg mandulát, 15 dkg cukrot, 3 dkg olvasztott vajat, 7 dkg cukrozott narancshéjat, 1 dl tejszínt, 3 dkg lisztet, reszelt citromhéjat, 2 cl rumot összekeverek, egy habüstben. Vízgőz felett, folyamatos kevergetéssel felmelegítem.
Egy zsírpapírra halmokat rakok, szétlapogatom és 200 C-ra előmelegített sütőben pirosra sütöm.
Be kell vallanom valamit. Elvileg a moscauer-nek kerek lapocskáknak kellene lenniük, de ez nekem a legritkább esetben sikerül :) először zavart, kudarcként éltem meg, de ma már hagyom a fenébe az egészet, beleöntöm a tepsibe a massza felét, szétlapítom, és mikor kihűlt darabokra töröm. :)
Nem olyan szép, de ugyan olyan finom!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...