2009. február 2., hétfő

Budapesti Operabál

Javában dúl a báli szezon és nyakunkon a bécsi, a budapesti operabál és számos egyéb olyan rendezvény ahol fantasztikus, gasztronómiai csodákat tálalnak fel.
Az első alapvető kérdés az volt számomra, hogy mit ennék, ha elmennék a Budapesti Operabálra.
Lássuk idén mivel kápráztatják el a Gundel mesterei a vendégeket a 2009. február 21-én.

Pezsgőkísérő falatok
Quiche Lorraine,
Füstölt sajt szerpentin,
Lazacos háromszög,
Tepertős pogácsa,
Libamájas gallér,
Szezámos batyu baconnel

Felgördül a függöny
Libamáj torta meggy balzsammal
Vadkapor ecettel marinált füstölt pisztráng mézes chilis mustár coulis-val
Vadcseresznye teában pácolt kacsamell birs rakottassal gyömbér tükrön
Zöldség terrin kertünk füveivel illatosítva

A Sugár úti Palota báljaiból 125 év kedvencei
Sörben pirult mangalica derék fenyőmagvas parajjal töltve gesztenyés juharsziruppal kakukkfüves gombákkal, cukkinivel
Borókás őzfilé vörös áfonyával, mandulával krusztázva ribizli szósszal
Császárvargányával töltött gyöngytyúk melle kardamomos vilmos körte pürével
Zsályás zöldség rizottó

Sajt intermezzo
Sajtválogatás: bleu de causses, kecskesajt, pavé touraine

A nagy desszert finálé
Fehér csokoládé mousse csokoládé hengerben, sült csokoládé ágyon

A képeket és a szöveget a Budapesti Operabál hivatalos honlapjáról vettem kölcsön.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...