2009. február 23., hétfő

Kacsacomb

Ismét a mélyhűtőhöz fordultam segítségül, miután semmi épkézláb ötletem nem volt, a mai vacsorával kapcsolatban.
A szokásos módszer bevált. Ajtó kinyit, csukott szemmel benyúl és kivesz.


Ma két gyönyörű kacsacomb került a kezembe. Ha már egyszer kacsacomb akkor irány a sütő.
Gyengébb idegzetűek ne olvassák el a következő mondatot, mert elsőre horrorisztikusnak hangzik: a kacsát úgy ahogy van fagyottan tettem be a sütőbe. :)
Jó azért nem ilyen egyszerű, úgyhogy nézzük a részleteket.
A jénai aljába stílusosan teszek egy kis kacsazsírt, és rá az enyhén megsózott, megborsozott combokat, bőrével lefelé. Az egészet betakarom egy bevizezett sütőpapírral és szépen lassan 150 C-on másfél óra alatt megsütöm. A sütés alatt párszor leöntöm róla a zsírt, és mikor eltelt a másfél óra, leveszem a papírt, megemelem a hőfokot 200 C-ra és még 20 percig sütöm. Azért fontos az alacsony hőmérséklet és a papír, hogy ne száradjon ki a hús, és a 20 perc alatt míg magas hőfokon sül, már nem tud kiszáradni csak megpirul. Ezzel a módszerrel, omlós, puha lesz belül, a bőre pedig ropogós. /Ha nem fagyott a hús akkor, kb. 20 perccel kevesebbet kell sütni 150 C-on, de a többi változatlan./
A kacsacombhoz köretnek általában párolt káposztát tálalnak, de egy picit felrúgtam ezt a hagyományt.
A köret pesto-s alma. Az almát megpucolom, felszeletelem, és nagyon pici olíva olajon, megfuttatom. Ráteszem a pesto-t, és bár furán hangzik, megsózom. Átforgatom óvatosan, hogy ne törjön az alma. Pillanatok alatt kész. Nem kell sokáig sütni, nehogy teljesen összeessen az alma.
Nagyon finom együtt, érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...