2009. február 5., csütörtök

Tejfölös zöldséges csirke



Eddig amíg csak főztem, és nem írtam le, addig fel sem tűnt, hogy milyen egyszerű és gyors kajákat főzök. Ami igaz, az igaz, hosszú, macerás ételeket hétvégén vagy ünnepkor csinál az ember. Akkor meg kell adni a módját, de hétköznap sokkal fontosabb szempontok is vannak, úgy mint időtényező. Fontos, hogy minden pillanatok alatt kész legyen és az íze sem elhanyagolható!
Ma is így készült a vacsora! Pikk-pakk és ehetünk.
Egy csirkecombot kifilézek és pici olajon pirosra sütöm, majd kiszedem egy tányérra.
Lehet kapni mirelit brokkoli-karfiol-sárgarépa keveréket, amiből mindig van a mélyhűtőbe. Egy kevés olíva olajon, csíkokra vágott császárszalonnát pirítok, és rádobom a zöldséget. Fűszerezem: só, bors, bazsalikom, oregánó.
Mikor látom, hogy zöldség kezd pirulni, visszateszem a csirkét.
5 evő kanál tejfölt, 2 evőkanál tejet teszek rá, és beletörök egy gerezd fokhagymát. Ha valaki, kicsit szaftosabban szereti akkor még egy pici tejet hozzá lehet tenni.
Mikor összerottyant, akkor megszórom apróra vágott petrezselyemmel és tálalom.
Díszítésnek az egész petrezselyemlevelek nagyon mutatósak.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...