2009. február 8., vasárnap

English Rose Muffin


A muffin egy nagyon egyszerű és nagyon közkedvelt sütemény. Millió és millió variációja van. Két dolog ami szükséges hozzá, egy jó alaprecept és színes fantázia.
Én is készítettem már simát, csokisat, karamellásat, aszalt szilvásat ... stb
Ma egy újabb fantázia-muffint alkottam. Ami az ízét adja az a különleges angol tea és a habcsók.
Az English Rose tea, egy tökéletes keverék. A tea íze könnyed, közepesen erős, és fantasztikus ízesítésű. Az ízeket a finom trópusi gyümölcsök, de leginkább az egzotikusan édeskés, illatos rózsaszirom adja.
A teából készítek egy eszenciát.
Az alaprecept szerint szükséges szárazanyagokat, lisztet, cukrot, sütőport egy nagyobb tálban összekeverem és hozzáadom folyékony hozzávalókat, a tejet, tojást, teát, olajat, vanília kivonatot. Összekeverem, nem kell nagyon simának lennie, ezért én nem is szoktam használni robotgépet, csak úgy simán fakanállal. Összetöröm a házi habcsókot és belekeverem a tésztába.
Két módja van a sütésnek. Az első és egyszerűbb a muffin formájú tepsi, kibélelve muffin papírral, belekanalazom a tésztát és 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép mosolygósra sütöm.
A másik variáció, mikor nincs muffinsütőnk. Ekkor sem kell kétségbe esni, mert egyszerű a megoldás. A muffinos papírt duplán használom, és rakom egymás mellé a sima tepsibe, ebbe kanalazom a tésztát. A dupla papír megtartja a formáját és így is szép formás muffinokat kapunk. A sütési hőfok és idő változatlan.
Stílusosan az ízt adó teával tálalom :)

/250 g liszt, 175 g cukor, 1 tk sütőpor, 200 ml tej, 50 ml tea eszencia, 1 tojás, 90 ml olíva olaj, vanília kivonat, 2 nagyobb habcsók/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...