2009. február 15., vasárnap
Narancsos rizstorta
Ami finom, az finom!
Édességre vágytam, és alkotni is szerettem volna, így megszületett ez a finomság.
A riszt a szokásos módon megfőzöm, annyi különbséggel, hogy a tejbe egy kiskanál narancsvirágot teszek. A szokásos mód azt jelenti, hogy 20 dkg rizs, 1,2 l tej, 3 ek cukor, és most ehhez jött a narancsvirág. Addig főzöm, néha megkeverve, míg a rizs teljesen magába szívja a tejet, mint egy jó rizottónál.
Amíg a rizs készül, addig elkészítem a narancsot. Alaposan megmosom, mielőtt hozzákezdek. Teljesen megpucolom, amit annyit jelent, hogy minden apró kis hártyától, fehérségtől megszabadítom.
Kisebb darabokra vágom, és két kanál cukorral felteszem főzni, addig főzöm, míg az egész kicsit kocsonyás, lekvárállagú lesz.
Amikor a rizs már majdnem kész beleöntöm a Cointreau-t, és még egy pár percig kevergetve főzöm. Ha teljesen kész, leveszem a tűzről, belekeverem a vajat, és egyenként a tojásokat. Ezután kerül bele a frissen készült narancs lekvár.
Egy kivajazott tortaformába öntöm, és a 180 C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt el is készül.
Melegen, hidegen bárhogy finom.
/20 dkg rizs, 1,2 dl tej, 5 ek cukor, 2 narancs, 1 kk narancsvirág, 3 cl Cointreau, 2 ek vaj, 2 egész tojás, 1 tojássárgája/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése