2009. február 4., szerda

Csirkecomb olaszosan

Egyszerű csirkecombból némi rafinériával fenséges falatokat lehet készíteni. Nem kell hozzá más csak egy kis mediterrán "fuvallat" :)
A csirkecombokat bedörzsölöm sóval, borssal, bazsalikommal, és olíva olajon, egy kevés hagyma társaságában elősütöm. Mikor a combok alja egy kis színt kap, akkor átteszem egy jénaiba és 200 C-os sütőben szép pirosra sütöm.


A rizst a szokásos módon elkészítem. Az olíva bogyót és a kukoricát késsel apróbbra vágom.
Tálaláshoz, a formát (egyszerű fánkszaggató), a belsejét megolajozom, hogy ne tapadjon rá az étel, és a tányér közepére teszem.
Szépen sorban belenyomkodom a rizst, majd a kukoricát, majd megint rizs, olíva bogyót és ismét rizst.
Leveszem a formát, mellé helyezem a csirkecombot. Megkenem a csirkét pesto szósszal, illetve a rizsre és a tányérra is teszek még belőle.
Egy kis mediterrán hangulat ebben a szomorkás, esős időben.
Egy pohárka chardonnay hozzá és még a napsütést is érezni lehet :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...