2009. február 5., csütörtök

Szivárvány süti

A szivárvány süti onnan jutott eszembe, hogy szerettem volna valamit sütni, de igazából semmi sem volt itthon :) és kedvem meg nem volt lemenni a boltba. Amúgy is a boltba járás nem serkenti az ember fantáziáját.
Volt itthon liszt, vaj, cukor, tojás, ami pont elegendő egy piskótához. De ez így egy kicsit snassz lett volna, ezért egy csavart tettem bele.
Miután bekeverem a tésztát háromfelé veszem. Az egyikbe, eper aromát (piros), a másikba mandula aromát (zöld), a harmadikba curacao aromát (kék) teszek. Sütőpapíron egymás mellett megsütök 200 C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt.
A kész tésztát szín szerint három felé vágom és mind a hármat megkenem kajszi lekvárral. Egymásra teszem őket és sütőpapírba csomagolva fél órára beteszem a hűtőbe.
Egy tábla (100 g) jó minőségű étcsokit egy evőkanál vajjal felmelegítek, és szépen a süti tetejére simítom. Mehet vissza a hűtőbe, addig míg a csoki megszilárdul.
Mutatós és fincsi.


/250 g liszt, 250 g cukor, 250 g, vaj, 4 tojás, 1 kk sütőpor, vaníliakivonat, 3 ek tej, 100 g étcsokoládé, 1 ek vaj, kajszilekvár, eper-, mandula-, curacao-aroma/

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...