2009. február 4., szerda

Egy csésze ...

Pár napja nézelődtem a neten és fantasztikus dolgokat találtam. A fantasztikus nem biztos, hogy a legjobb szó rá, inkább őrült dolgokat, őrült drága dolgokat.
A szép és drága dolgok nézegetése, engem mindig jókedvre derít. Először is azért, mert általában ami drága az szép is, és a szép dolgok nézegetése az ember lelkét simogatja. Másodszor, néha megdöbbent, de általában inkább mosolyra késztet az, hogy mire költhetném az egyébként elkölthetetlen pénzemet, ha lenne :)
Íme egy tökéletes példa arra, hogy miből isszák a reggeli kávét a pimaszul gazdag kávéfüggők :)


Az 1763-ban, a porosz uralkodó által alapított luxusmárka, a KPM Berlin Porcelánmanufaktúra, az első osztályú minőséget igyekszik az elegáns, fényűző külsővel ötvözni.
Az arany és kobaltkék színű kávéskészlet Európa harmadikként alapított percelánműhelyéből kerül ki, amely manapság az egyik vezető luxuscikk gyártója.
A minőség, a szépség és a luxus ebben a kávés szettben tökéletes harmóniát alkot.
A kávés szett limitált szériában, mindösszesen 88 példányban készült.
A csészét és a csészealjat 24 karátos arannyal futtatták, és mindegyik darabot egy-egy gyémánttal díszítették.
Azért, hogy ez a gyönyörűség a vitrinbe vagy a reggeliző asztalara kerüljön igencsak mélyen kell a gyűjtőknek a zsebükbe nyúlni.
A szett ára csupán 30 ezer euró :)
Látva a csészét, ami első ránézésre is felidézi a rég eltűnt korok dicsőségét, a királyi, cári udvar fényét, nem meglepő, hogy a KPM Berlin vevőköre leginkább az orosz milliomos-milliárdos réteg közül kerül ki.

A képet a www.deluxe.hu-n találtam.

1 megjegyzés:

VKOrsi írta...

ez tényleg nagyon szép!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...