A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya, vagy művészete. sokan vallják azt is, hogy a "kettő együtt". "A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással" – írta Anthelme Brillat-Savarin, a 200 éve élt gasztrofilozófus.
A gasztronómia kifejezés nem csupán a főzés tudományával kapcsolatos. Hiszen ez csak egy kis része e tudományág vizsgálati körének. A gasztronómia a kultúra számos összetevőjét tanulmányozza, az ételből kiindulva. Így csatlakozik egymáshoz a képzőművészet, a társadalomtudomány, a természettudomány és még a műszaki tudományok is az emberi lény étkezési rendszere körül. /Wikipedia/
A fentieken felbuzdulva, miután sok minden belefér ebbe a témába, a recepteken kívül, úgy döntöttem, hogy sok egyéb érdekes témával fogom a blogot színesíteni. Remélem minden kedves olvasóm örömére :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése