2009. február 12., csütörtök

Valentin-nap



Nemsokára itt a Valentin-nap.
A Csokoládé Mousse az egyik legszexisebb desszert, és tökéletes választás Valentin-napra. A csokoládé, tartalmazza azt a vegyületet, amit akkor termel a szervezetünk, mikor szerelmesek vagyunk, ezért afrodiziákumnak számít.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral kikeverem, a fehérjéket pedig kemény habbá verem.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, belekeverem a porcukrot, leveszem a gőzről és belekeverem a tejszínt, majd a cukros tojássárgáját. Beleöntöm a Cointreau-t, alaposan elkeverem. A tojáshabot nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, beleforgatom a csokis krémbe.
Tálkába vagy pohárba rakom, és legalább 3 órára a hűtőbe teszem, még jobb ha egész éjszaka a hűtőben áll.
A csokoládéhoz elengedhetetlen az eper. Tudom februárban egy kicsit drága mulatság, de eper nélkül szinte elképzelhetetlen (számomra)a csoki mousse és Valentin-napon "belefér", egy ilyen kiadás.


/10dkg jó minőségű csokoládé, 3 egész tojás, 1 tojás fehérje, 2 ek porcukor, 2 ek langyos tejszín, 3 cl Cointreau/

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...