2009. február 16., hétfő

Magyar Borok Bálja


Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Magyar Borok Bálját, 2009. február 28. napján.
A Bálon a rengeteg program, borkóstolás között ismét kiosztásra kerül a Gál Tibor Emlékdíj, melynek kiosztásával a magyar borkészítés egyik legismertebb, nemzetközi szinten is elismert alakjának, Gál Tibornak állítanak emléket. Az előző három alkalommal a következő borászok részesültek az emlékplakettben:
- 2006-ban LŐRINCZ GYÖRGY, a ST. ANDREA pincészet borásza,
- 2007-ben BOCK JÓZSEF borász,
- 2008-ban pedig GERE ATTILA borász.
Kíváncsian várom idén ki részesül a megtiszteltetésben.

Míg ez kiderül, addig is lássuk milyen ételekkel és természetesen borokkal készülnek az estély szervezői a vendégeknek.
Étvágygerjesztő:
Chateau Vincent Prestige Brut
I.
Chateau Vincent Evolution Rosé / Garamvári Vencel
Hideg előétel:
Kaviáros blinik Bükki krémsajtos San Daniele tekercsekkel
és málna-balzsamos miskulánciával
II.
Szárhegy 2007 / Konyári János
Nagy halfogás:
Lazachabbal takart St. Péter hal szellőtészta köpenyben,
szegfűgomba mártással
III.
Szekszárdi Kadarka Siller 2007/Takler Ferenc
Átvezető fogás:
Tárkonyos nyúlpaprikás tésztakehelyből,
juhtúrós zöld gánicával
IV.
Egri Blauburger 2006 / Vincze Béla
Főfogás:
Áfonyás tócsnival tornyozott szarvas érmék
feketeszeder szósszal
V.
Soltvadkerti Ezerjó 2006 kései /Frittmann János
Desszert:
1000jó édes kompozíció

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...